Realizohen pagesat e subvencioneve për Sipërfaqe dhe BlegtoriPrishtinë, 26 dhjejtor 2019 - Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, respektivisht Agjencia për Zhvillimin e Bujqësisë, përmes një njoftimi ka bërë të ditur se janë realizuar pagesat për fermerët përfitues për Pagesa Direkte (subvencione) për Sipërfaqe dhe Blegtori. Zyrtarë nga Divizioni i Financave bëjnë të ditur se...
“Agro Medicine” në krye me femrën e parë në biznes Prishtinë, 23 dhjetor 2019 – Çdo herë e më shumë bujqësia po bëhet atraktive për gjininë femërore e sidomos nëse suksesi i treguar rezulton edhe tek të tjerët. Bëhet fjalë për Havushe Bajrami Bunjaku, e cila tani e disa vjet merret me përpunimin e bimëve organike. znj. Bunjaku tani posedon biznesin “Agro medicine” që merret me...
Mbahet konferenca e 4-të e mjedrës në Kosovëhoqata nacionale “Mjedra e Kosovës” organizon konferencën e 4 të mjedrës me moton “Zhvillimi i qëndrueshëm dhe vizioni për të ardhmen e sektorit të mjedrës” të mbajtur në Prishtinë. Kjo konferencë e mbajtur ditë më parë, është mbështetur nga USAID-i dhe donatorët CARITAS dhe GIZ në Kosovë.